Om Aabenraa Bueskyttelaug

Bestyrelsen

Er bueskydning noget for dig?
Bueskydning er en sport og fritidsbeskæftigelse for alle. Drenge og piger i alle aldre kan være med og få sig en hyggelig stund på skydebanen eller i skoven. Bueskydning er en individuel sport, hvor man selv bestemmer, hvor meget man vil gøre ud af bueskydningen. Vi tilbyder træning mandag og onsdag og du er velkommen til at komme forbi og prøve om bueskydning er noget for dig. Kontakt bestyrelsen - se info nedenfor.

Vores historie
Aabenraa Bueskyttelaug har over 40 aktive medlemmer. Det er både børn og voksne, der skyder i klubben, og interessen er bestemt stigende, må man sige. Det har dog ikke altid været så nemt at få folk til at skyde med bue.


Aabenraa Bueskyttelaug er oprindeligt stiftet i 1958-59, hvor der har været meget aktivitet i klubben. Hen over 80erne var interessen for bueskydning i Aabenraa og omegn ikke så stor, så man valgte at lægge klubben i dvale, så hvis der skulle blive interesse for bueskydning igen, ville klubben let kunne genåbnes.


Så i år 2001 samles en flok bueskytter sig i Aabenraa. De manglede et sted at dyrke deres sport, og år 2002 var der igen en klub. Klubben kørte i mange år en stille tilværelse, hvor de få hyggede sig med at træne og køre til stævner i al stilhed, men i år 2012-2013 begyndte der at komme flere og flere folk til klubben.


Vi kom ud til nogle arrangementer, hvor vi kunne se, at der var flere, der havde lyst til at prøve at skyde med bue og pil. Pludselig stod der også en flok børn og voksne, der ville prøve en sport, hvor man kan konkurrere mod sig selv og mod andre eller som et hold.


Aabenraa Bueskyttelaug er i dag et sted, hvor alle er velkomne –  ung eller gammel. Vores medlemmer er fra 6-75 år og de skyder med barbue, compound bue, langbue eller recurve bue. Har man aldrig prøvet at skyde med bue før, kan man bare komme og prøve. Vi har alle typer buer og folk, der kan skyde med dem.


Om man bare vil skyde sjov og hyggens skyld, eller man med tiden hellere vil prøve på eliteplan, har vi faciliteterne og folk, der kan hjælpe dig derhen.


At skyde med bue og pil har i de seneste år været en sportsgren som mange unge prøver kræfter med. Det kunne også ses ved DM i bueskydning som i 2019 blev afholdt i Holstebro. Her kom knap 200 af landets bedste skytter for at kæmpe om titlen som danmarksmester i forskellige aldersgrupper og buetyper – det højeste antal deltagere nogensinde. Aabenraa Bueskyttelaug havde i år 8 skytter med til de unges danmarksmesterskab.

Formand
Jan Aaroe Hansen,
6200 Aabenraa

Mobil 2783 2722
Jan.aaroe@live.dk  Ansvarsområde: Skiveudvalg

Kasserer
Lis Nielsen
6200 Aabenraa
Mail: lis75dk@gmail.com

Næstformand
Stephan B Nissen
6200 Aabenraa

Mobil 2233 8926

Ansvarsområde: 3d udvalg

Revisor

Thomas Nahmens


Bestyrelsesmedlem
Michael Svendsen
1. Suppleant

Kai Bastin


2. Suppleant

Tom Jensen

Bestyrelsesmedlem
Bo Andersen